lángok

2021.07.12. 13:15

Tűz az oroszlányi szeméttelepen: kilométerekről is érezték a füstöt (helyszíni fotók)

A kora reggeli órákban csaptak fel a lángok az oroszlányi szeméttelepen. A helyszíni képekből jól látható, hogy miként izzottak a hatalmas szeméthegyek.

Kemma.hu

Forrás: Rescue Press

Fotó: Krupánszki Máté

Ahogy arról korábban beszámoltunk hétfő reggel borult lángba a hulladék az oroszlányi szeméttelepen. A tűzhöz a tatabányai és a kisbéri hivatásos, valamint az oroszlányi önormányzati tűzoltók érkeztek ki elsőként, még Székesfehérvárról is érkeztek lánglovagok.

A Rescue Press információi szerint a késői jelzés nehezítette a tűzoltók dolgát, mert amire kiértek, már 300 köbméteren égett a szemét. A tűzesethez riasztva lett a Katasztrófavédelmi mobil labor is, akik folyamatosan méréseket végeztek a helyszínen és a környező településeken is. Méréseik alapján káros anyag nem került a levegőbe.

Összességében 1500 köbméter szemét égett, izzott aminek a füstje több kilométerre lévő településeken is érezhető volt a reggeli órákban. A hatalmas tüzet 6 tűzoltógépjármű fecskendővel, 2 vízszállítóval tudta felszámolni a több mint 30 tűzoltó. A fotókból is látszik, hogy mekkora lángokkal égett a nagy szemétkupac. További fotókat ITT találhattok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában