ellenőrzés

2021.07.12. 10:50

Razzia Esztergomban és környékén: 116 embert igazoltattak, drog is előkerült

A rendőrök július 10-én Esztergomban és környékén ellenőrizték a szórakozóhelyeket. Összesen 116 személyt igazoltattak, drogot is találtak.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint az utóbbi hetekben több olyan, vagyon elleni és garázda jellegű bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására Esztergomban és környékén, amit hétvégén, szórakozóhelyeken vagy azok közelében követtek el. Emellett a rendőrök több ittas gépjárművezetőt is kiszűrtek a fogalomból.

Erre reagálva, a rendőrkapitányság egyenruhásai július 10-én éjszaka nagyszabású akciót szerveztek, amit szórakozóhelyeken, és azok környezetében hajtottak végre. Az ellenőrzés során 116 személyt igazoltattak. Két ittas és egy bódult járművezetőt vontak ki a forgalomból, megakadályozva ezzel, hogy balesetet okozzanak.

Egy 27 éves, személygépkocsival közlekedő férfit a Kossuth Lajos utcában állítottak meg a rendőrök. Az intézkedés során a sofőr zavartan viselkedett, az autójában pedig az egyenruhások kábítószergyanús anyagot találtak. A férfival szemben kábítószer birtoklása vétség és bódult járművezetés miatt is eljárás indult.

Egy 46 éves férfit Pilismaróton állítottak meg a járőrök. Jogosítványt nem tudott átadni a rendőröknek, elmondta, hogy azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

Ugyanezen az estén egy 41 éves járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök, aki szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. A személygépkocsival közlekedő esztergomi lakossal szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért vele szemben a mérési eredmények alapján közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában