nagyértékű lopás

2021.07.08. 17:53

3 év börtönre ítélték a komáromi munkásszállók rémét

A nő tizennégy alkalommal lopott meg vendégmunkásokat szállásaikon. A bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Többrendbeli lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot egy letartóztatásban lévő nővel szemben, ami alapján a Tatabányai Járásbíróság július 8-án ítéletet hozott – tudtuk meg dr. Borbély Veronika ügyésztől, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az asszony mintegy nyolc hónap alatt, 2019. július 21. és 2020. március 27. között tizennégy alkalommal surrant be komáromi apartmanházakba, munkásszállásra, illetve egy hotelbe, ahonnan koreai, mongol, thai vendégmunkások értékeit – pénztárcát, készpénzt, iratokat, laptopot, bankkártyákat – vitt el.

A legsúlyosabb esetben 2019. december 30-án, hajnali 4 órakor történt, amikor a nő egy komáromi munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába ment be, ahonnan egy koreai állampolgár hátizsákját vitte el, benne a sértett mobiltelefonjával, notebookjával és annak tartozékaival, valamint egy merevlemezzel, egy pendrive-val, saz illető személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével és pénztárcájával együtt, amiben 2000 euró készpénz volt. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 900 ezer 420 forint.

A nőt 2020. január 3-án tartóztatták le, a letartóztatást azonban a másodfokú bíróság 2020. március 5-én megszüntette. Nem kellett sok idő, hogy a tolvaj ismét akcióba lendüljön: 2020. március 27-ről 28-ra virradóan egy komáromi hotel szobájába surrant be, onnan szintén koreai állampolgárt lopott meg. Egy válltáskát vitt el, benne pénztárcával, iratokkal, bankkártyákkal és készpénzzel, amiknek összértéke 232.000 forint.

Ráadásul az asszony az egyik bankkártyával két alkalommal vásárolt egy komáromi dohányboltban 1310 forint és 3.380 forint értékben. Még egy alkalommal próbálkozott – 1320 forintot fizetett volna –, azonban adidgra a kártyát letiltották.

A Tatabányai Járásbíróság 3 év 10 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint több mint 2 millió forint vagyonelkobzásról is rendelkezett. Az ítélet jogerős – számol be róla a Tatabányai Törvényszék közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában