állatcsempészet

2021.05.10. 11:54

Szörnyű állapotban levő kutyákat mentettek meg a NAV-osok az M1-esen (képek)

Harci sebekkel és kullancsokkal teli pitbullokat, valamint kutyakölyköket is találtak. Az állatokat alapítványok fogadták be.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya komáromi szakaszán ellenőriztek egy kisbuszt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, amiből két bichon kölyökkutya került elő.

Néhány nappal később a pénzügyőrök szintén Komáromnál egy utánfutó csomagterében két rendkívül rossz egészségügyi állapotban levő felnőtt pitbullt és egy alig négy hetes shih-tzu kölyköt találtak. A két sovány pitbullt olyan alacsony ketrecben szállították, hogy még felállni sem tudtak, tele voltak sérülésekkel és kullancsokkal. Egyik kutya sem rendelkezett azonosítóval. A kutyákat két alapítvány fogadta be – tájákoztatta hírportálunkat Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Mint a közleményben írják, hasonló eset történt Székesfehérvárnál, az M7-es autópályán, ahol egy román kocsiban hét bichon és egy uszkár jellegű kölyökkutyát találtak. A nyolc kutyának egy kitöltetlen állategészségügyi könyve volt, útlevéllel és csippel nem rendelkeztek.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyák körülbelül 4-5 hetesek és meglehetősen rossz állapotban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában