előkészítő ülés

2021.05.13. 16:56

Előhúzta az önvédelem-kártyát a bíróságon Sz. A., aki agyonütött egy ember Tatabányán

Tragédiába torkollott egy utcai vita Tatabánya-Újvárosban tavaly áprilisban. Az ügyben előkészítő ülést tartottak a Tatabányai Törvényszéken, ahol nem született ítélet.

Kemma.hu

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: letartóztatásban marad az a tatabányai férfi, aki a nyílt utcán halálra verte a sértettet

Forrás: Police.hu

Tagadta tettét az előkészítő ülésen a férfi, aki a gyanú szerint tavaly áprilisban Tatabányán, a Béla király körtéren vert agyon egy embert a nyílt utcán. A halált okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben május 13-án tartottak előkészítő ülést a Tatabányai Törvényszéken.

Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk: a vádlott, Sz. A. szerint nem követett el bűncselekményt, mert ő csak védekezett. Mivel tagadta a vádat, hogy halált okozó testi sértés bűntettét követte el, ezért a bíróság július 1-je fél 9-re tárgyalás tartását rendelt el. A sajtótitkár hozzátette, hogy a férfi szabadlábon védekezik.

A vád szerint a közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt lévő 34 éves Sz. A. 2020. április 18-án este Tatabányán ivott és munkáról beszélgetett három férfivel. Egyikőjükkel közölte, hogy nem fog neki munkát adni. Az illető ezután elment, majd öt perccel később visszatért a későbbi sértettel együtt, aki az alkoholos befolyásoltság alatt volt, és trágár módon szidalmazni kezdte a vádlottat, valamint megfenyegette, hogy megüti.

A Béla király körtéren tört ki a balhé (Fotó: Police.hu)

Erre a férfi nem reagált, a fenyegetőző ennek ellenére egy alkalommal ököllel arcon ütötte őt. Sz. A. az ütéstől egyensúlyát vesztette, az arcán zúzódással járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A másik abbahagyta fenyegetőzést, Sz. A. azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, és brutálisan megtorolta az őt ért támadást.

Egy hirtelen, gyors mozdulattal a tőle 3-4 méterre lévő sértetthez lépett, és bosszúból egy alkalommal könyökkel, nagy erővel arcon ütötte. Az illető az ütéstől magatehetetlenül hátrafelé, a kőtámfalhoz, majd a földre esett.

Az agresszor ezután a már földön fekvő, magatehetetlen, így védekezni nem tudó férfi bántalmazását folytatta: még legalább háromszor, nagy erővel, ököllel az arcán megütötte. Ezután abbahagyta az ütlegelést, a másik két férfi pedig elhúzta őt áldozata mellől, aki a bántalmazás következtében még a cselekmény helyszínén elhunyt. Halálát az arc és a koponyaalap csontjainak töréséből származó vér belehelése okozta, amelynek következtében a légútja elzáródott és megfulladt.

Mindent tagad a 34 éves Sz. A. (Fotó: police.hu)

Az áldozat rokona később azt állította a Tényeknek, hogy rokona a boltban egy idősebb férfi elé tolakodott, aki ez miatt szólt a fiának. Ezt követően a bűncselekményt elkövető 34 éves férfi és barátai megvárták és félrehívták a tolakodó vásárlót.

Sz. A.-t az eset után néhány nappal le is tartóztatták, amelyet többször meghosszabbítottak, legutóbb január 15-ig. Ez után nem hosszabbított a bíróság, így a férfi január 16-a óta szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában