letartóztatási javaslat

2021.04.07. 14:00

Eltörte a mentős kezét a részeg szőlősi férfi

A mentős segíteni akart a vérző kezű férfinek Vértesszőlősön, de az rátámadt és végül eltörte a kezét. Csütörtökön döntenek a letartóztatásáról.

Kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti az elhunyt mentőgépkocsivezetőt, akit majd' egy hónapja ért súlyos baleset.

Forrás: OMSZ

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben indítványozta a Tatabányai Járási Ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki egészségügyi ellátása során eltörte egy mentőápoló kezét. Arról, hogy egy hóanpra elrendelik-e a letartóztatást, április 8-án dönt a járásbíróság.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a mentő lakossági bejelentésre érkezett március 30-án hajnalban Vértesszőlősre, ahol a mentőápoló férfi ellátta az erősen vérző férfi kezén lévő sérülést, majd a mentőautóhoz kísérte, az ittas férfit oda beültette, hogy beszállítsák a kórházba.

Az ittas férfi agresszívvé vált, és dulakodni kezdett a mentőápolóval, őt többször meglökte, amelynek következtében a mentőgépkocsi nyitott ajtaján mindketten a földre estek. Ott a támadó tovább lökdöste a mentőst és dulakodott vele. A mentőautó vezetője próbálta megfékezni az ittas férfit, aki végül a mentőápoló bal kezét úgy megfeszítette, hogy az eltörött.

A minap a fővárosban emeltek vádat emeltek egy 22 éves férfi ellen, hasonló okok miatt: a fiatal kábítószertől és alkoholtól befolyásolt állapotban rátámadt a hozzá kihívott mentőkre 2019 augusztusában Budapesten. A támadó az utcán lett rosszul, a kirkező mentősökre támadt. A mentőautó vezetőjét tenyérrel ütötte meg, a mentőápolót pedig többször mellkason rúgta, majd amikor a sértett ettől elesett, a földön tovább rugdosta, így végül a bordáját is eltörte. A tomboló fiatalnak ez sem volt elég: a mentők segélyhívására kiérkező rendőröket is leköpte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában