vádemelés

2021.04.03. 06:55

Családi dráma Sárisápon: kilenc célzott lövést adott le sógorára a férfi

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint fegyverét kobozza el.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy gáz- és riasztó fegyverrel lőtte meg a sógorát Sárisápon. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által lezárt nyomozást követően benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntető végzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint a gáz-riasztó fegyvert, a töltényt és a töltényhüvelyeket kobozza el.

A vádirat szerint a férfi és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt rossz viszonyban voltak, emiatt a férfi testvére és a sógora sokat veszekedtek egymással. A férfi 2020. november 28 -án Sárisápon a délelőtti órákban, az utcán összetalálkozott testvére gyermekével, aki elmondta neki, hogy szülei megint a vádlott miatt vesztek össze. A férfi magához vette az engedéllyel tartott gáz – és riasztó fegyverét, ezt követően a testvérével és annak családjával találkozott az egyik sárisápi buszmegállóban azért, hogy együtt elutazzanak a nagyszülőket meglátogatni. A férfi sógora gépkocsival utánuk ment, majd amikor odaért a buszmegállóba, kiszállt a gépjárműből és a vádlott felé indult, aki elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára.

A férfi sógorának sérülése nem keletkezett, azonban a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásától a buszmegállóban várakozók megijedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában