garázdaság

2021.03.10. 12:28

Videón az esztergomi dohánybolt agresszora, aki az anyját is rendszeresen verte

Az ittas férfi két vevőre támadt rá, a férfit megütötte, a nőt leszorította. Egy járókelő vetett véget a verekedésnek, amit a kamera rögzített.

Kemma.hu

Az esztergomi férfi rendszeresen verte az édesanyját, egy helyi dohányboltban pedig egy párra támadt rá

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A garázdaság vétsége, kapcsolati erőszak, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akinek a dohánybolti erőszakos viselkedését az üzlet kamerája rögzítette – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vádirat szerint az ittas férfi 2020. augusztus 29-én egy esztergomi dohányboltban a sort megkerülve a pultoshoz lépett, aki jelezte neki, hogy ittas személyt nem szolgálhat ki és kérte, hogy hagyja el az üzlethelyiséget. A férfi erre dühösen kiabálni kezdett, a pultost szidalmazta, kezeivel hadonászott és idegesen fel-alá járkált.

Közben egy férfi és egy nő a pultnál vásároltak, és szóvá tették, hogy a férfi viselkedése zavarja őket. Az elkövető erre velük is üvöltözni kezdett, miközben indulatosan megindult feléjük, majd a pár férfi tagját tenyérrel erősen ellökte. Erre az válaszul egyszer arcon ütötte a fenyegetőző agresszort, aki ettől a földre esett.

Ezután a két vásárló távozni akart, de a vádlott a földről felállva megpróbálta megütni az asszonyt, miközben nekitolta a pulton lévő plexifalnak. A nő védelmére siető férfit is megütötte. A garázda férfi magatartásának egy harmadik férfi vetett véget, aki az utcáról beszaladva lefogta a rendőrök kiérkezéséig.

Más bűntett is van a férfi rovásán. 2019. decemberétől 2020. március 28-ig esztergomi lakásban a vele egy háztartásban élő 74 éves édesanyját napi szinten szidalmazta, a szóváltások közben rendszeresen bántalmazta, emiatt sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi március 28-án több alkalommal fejen és arcon ütötte az asszonyt, majd a falnak lökte. Ennek következtében a sértettnek a bal szeme alatt hámhorzsolás, illetve bevérzés keletkezett, jobb kezének középső ujja megduzzadt, bal karja pedig eltört.

Ezen kívül az idős nő bal karján rendszeresen voltak sérülések, mivel a bántalmazások alkalmával azzal védekezett az ütések ellen.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában