ügyészség

2021.03.09. 15:21

Videón a Duna mente megrögzött sorozattolvaja

A férfi évek óta rendszeresen lopott Esztergomban és Dorogon, különös visszaesőként kezelik. Az ügyészség ismét vádat emelt ellene.

Kemma.hu

A férfi évek óta rendszeresen lopott Esztergomban és Dorogon, különös visszaesőként kezelik. Az ügyészség ismét vádat emelt ellene.

Forrás: KEM Főügyészség

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki dorogi és esztergomi üzletekből lopott, utolsó alkalommal azonban a személyzet tetten érte, majd az üzlet ajtaját rázárva sikerült elkapniuk a tolvajt.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 7-én egy esztergomi üzletben egy nyolcezer forintos parfümöt lopott el, amit a ruhájába rejtve vitt ki a boltból. Szeptember 3-án visszatért, akkor egy tízezres parfümöt vitt volna el, azonban az eladók észrevették a lopást. Amikor a tolvaj el akarta hagyni a boltot, a dolgozók az elektronikus ajtót lezárták, majd felszólították a férfit, hogy adja vissza az ellopott holmit. Az elkövető ezután vette elő a ruházatából a parfümöt.

A tolvaj ezt megelőzően ugyanazon év július 18-án egy dorogi üzletből kétszer whiskyt, július 19-én egy szintén dorogi boltból mosóporkapszulát lopott el, egy harmadik helyi kereskedésben pedig három alkalommal is megfordult: július 26-án, 28-án és 29-én, és összesen nyolc üveg whiskey-t meglovasítva, 47 ezer 952 forint értékben.

A férfi többszörös visszaeső, 2017-ben a bíróság a különös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 16-án feltételes kedvezménnyel szabadult. A férfival szemben korábban az Esztergomi Járási Ügyészség a parfümlopás előtti napon elkövetett lopás miatt már nyújtott be vádiratot. Akkor sportruházati terméket lopott:

A dorogi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a két ügy egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől való eltiltásra, illetve 55 ezer 592 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában