ítélet

2021.03.18. 14:27

Jogerősen két évet kapott a tokodi agresszor, aki megverte és megkéselte feleségét

A férfi visszaesőként már hasonló ügyért börtönt kapott, amelynek letöltését szintén meg kell kezdenie.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Törvényszék, mint másodfokú bíróság a fellebbezési tanácsülésen helybenhagyta az Esztergomi Járásbíróság ítéletét, melyben 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, azt a férfit, aki megkéselte feleségét, majd ő maga is szúrást kapott. A büntetés így jogerőre emelkedett.

A vádirat részleteiből kiderült, hogy a férfi 2018. június 1-jén szabadult más ügyben alkalmazott letartóztatásából, amely után megkereste a feleségét. A nő befogadta őt tokodi házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a nőt, aki emiatt elköltözött, ám ezt követően is rendszeresen látogatta a férjét.

Az asszony 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. A férj ittas volt, és összevesztek feleségével. Ekkor a férfi ököllel többször megütötte, egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt.

A halálra rémült asszony kiabált és kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását, védekezésképpen pedig magához vett egy kést és több alkalommal megszúrta a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén. A férfi ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”. A nő a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el, ezek gyógytartama 8 napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018 decemberében, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év börtönbüntetésre ítélte (ezt a büntetését a jelen cselekmény elkövetését követően kezdte el letölteni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában