gyors reakció

2021.02.26. 09:07

Jutalmat kapott a két hős komáromi rendőr, akik megmentettek egy öngyilkosjelöltet

A komáromi Erzsébet hídról akart leugrani egy férfi, de a Komáromi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai megakadályozták.

Kemma.hu

Parti László (középen) is jutalmat kapott

Forrás: police.hu

hogy arról beszámoltunk, a határőrzési feladatot ellátó rendőrök január 7-én késő délután Komáromban egy férfira lettek figyelmesek, aki az Erzsébet híd korlátján ült. A személyt Parti László rendőr őrmester, a Készenléti Rendőrség járőre vette észre. Majd a vele együtt szolgálatot teljesítő Gregor Zoltán rendőr törzsőrmester, a Komáromi Rendőrkapitányság egyenruhása odasietett hozzá, és a földre rántotta, mielőtt a Dunába ugorhatott volna. A 33 éves férfi elmondta az egyenruhásoknak, hogy valóban le akart ugrani a hídról, ezért a járőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a férfit.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két rendőr jutalmat kapott tettéért. Gregor Zoltán rendőr törzsőrmester február 17-én Farkas Gábor rendőr dandártábornoktól, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől kapott jutalmat.

Gregor Zoltán (jobbra) a megyei főkapitánytól kapott jutalmat (Fotó: police.hu)

Parti László rendőr őrmester pedig február 24-én vehetett át jutalmat, melyet Szabó Ferenc rendőr ezredes a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Igazgatóságának vezetője és Milus Gábor rendőr ezredes a megyei rendőrfőkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese közösen adott át.

Parti László (középen) is jutalmat kapott (Fotó: police.hu)

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában