szörnyű körülmények

2021.02.16. 14:16

Hét kutyát mentettek ki a fagyos, szomódi pokolból a tatai állatvédők

Szívszaggató képekkel és szörnyű beszámolóval osztották meg legutóbbi mentőakciójuk részleteit a Tatai Civil Állatvédők.

Kemma.hu

Szívszaggató képekkel és szörnyű beszámolóval osztották meg legutóbbi mentőakciójuk részleteit a Tatai Civil Állatvédők.

Forrás: Tatai Civil Állatvédők

A Vértessomlón megfagyott kutya után újabb megrázó történetről számoltak be a Tatai Civil Állatvédők. Hét kutyát mentettek meg, ahogy ők fogalmaztak, a biztos halál elől.

Ezúttal Szomódon volt szükség a beavatkozásukra: telefonon kaptak jelzést és fotókat, hogy egy szomódi dűlőben több kutyát tartanak embertelen körülmények között. Először hat kutyát találtak:

  • az egyik lánca 50 centiméteresre volt már feltekeredve. Ólja volt ugyan, de az alja csak föld, és a lánca már egyébként se ért el odáig
  • egy közepes testű keverék egy egy méterszer fél méteres, talán régi füstölőben a jeges földön, saját ürülékében feküdt. Se élelme, se vize nem volt.
  • egy apró, nagyon rossz állapotú pici keverék a hátsó lábait alig tudta használni
  • három kutya pedig egy oldalt nyitott, úgynevezett dorogi rácsból tákolt alkalmatosságban volt. A sovány ebek egyike fojtó nyakörvvel és pórázzal a rács oldalához volt kötve. A 20 centis póráz miatt se lefeküdni, se felállni nem tudott.
  • Aztán egy hetediket is: egy sötét, ablaktalan, jeges garázsszerűségben egy kistestű, rettegő kutyát, aki a fényre összehúzta magát. Élelme, vize neki sem volt. Az állatvédők hatósági állatorvossal és rendőrséggel voltak a helyszínen. Az orvos, mint írták, az összes ebet elkobozta, majd átadta nekik. Szerencsére mindegyik jószágnak lett helye, ideiglenesen. A gazda ellen feljelentést tett a hatóság, hivatalból. Az állatvédők pedig az állatok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">kezelésére gyűjtenek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában