ügyészség

2021.01.28. 12:17

Videó, amit máskor nem látsz: ez megy az áruházi biztonsági szobában

A férfi alkoholt és készételeket is a táskájába rejtett, de a biztonsági őrök észrevették a lopást.

Kemma.hu

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a hátizsákjába rejtett termékeket fizetés nélkül akart kivinni egy helyi áruházból, a biztonsági személyzet azonban tettenérte – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 17-én egy esztergomi áruházban a bevásárlókosarába pakolt termékekkel bement a próbafülkébe, ahol három, egyenként 699 forint értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, valamint két üveg, összesen 13 ezer 398 forint értékű, 0,7 literes whiskyről eltávolította a lopásgátló nyakpántokat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette, hogy azokat eltulajdonítsa.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két darab pékárut, majd a hátizsákjába rejtett többi áruval elhagyta a kasszasort, de az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta. Az áruház elkülönített helyiségében kiüríttették vele a táskáját, is visszavették tőle a lopott holmikat.

A vonalkódok lekaparása, valamint az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, így az áruházat 15 ezer 495 forint lopási kár érte.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában