borzalmas ügy

2021.01.27. 11:42

Trágyával etették, összeverték a férfit: 5 évet kaphatnak a gusztustalan elkövetők

Drog helyett kénport adott el a „díler”, aki az átverésért nagy árat fizetett.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő két férfival és egy nővel szemben, akik a drog helyett átadott kénpor miatt aláztak meg és bántalmaztak egy embert.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az áldozat pénzzel tartozott a két férfinak, akikkel megbeszélte, hogy droggal fizet. Azonban kábítószer helyett egy MSM nevű anyagot adott nekik. Az átvert páros ezért megbeszélte, hogy „megleckéztetik” a csalót.

2020. július 19-én, az esti órákban rávették a férfit, hogy autóval menjen velük a Komárom határában lévő földútra. Ott kirángatták a járműből, majd testszerte ütlegelni kezdték, miközben 10 ezer forintot és egy telefont követeltek tőle. A bántalmazást a férfiakkal érkező női társuk mobiljával videóra vette, miközben felszólította az áldozatot, hogy „könyörögjön az életéért”, valamint a társait is biztatta.

A két férfi végül egy gödörbe nyomta az összevert embert, szájába trágyát, és a sértett által előzőleg nekik átadott fehér port tömték, majd ismét nagy erővel ütlegelték és megrugdosták.

Az elkövetők a férfi megfélemlítésére a gödör mellé készítettek egy zsákot, és egyikőjük egy baseball ütővel a megölésével fenyegette. Ezután a támadók magukhoz vettek 6 ezer forint készpénzt, egy fekete színű baseball sapkát és egy 70 ezer forint értékű mobiltelefont áldozatuktól. A komáromi rendőrök a sértettől elvett sapkát és telefont később lefoglalták.

A megvert férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, de a szemtájékot ért behatás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőket végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a lefoglalt baseball ütőt kobozza el.

Mértékes indítványban, amennyiben az előkészítő ülésen az elkövetők beismerik tettüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy mindhármuk esetében 5 év 5 hónap börtönbüntetést, valamint 5 év közügyektől való eltiltást javasolt az ügyészség – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában