magával vitte

2021.01.22. 10:50

Őrizetlenül hagyott szatyorra csapott le a férfi a tatai boltban: videón a lopás

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben közérdekű munka büntetést és vagyonelkobzást szabjon ki.

Kemma.hu

Forrás: YouTube/ Magyarország Ügyészsége

Lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy tatai boltban őrizetlenül hagyott szatyrot magához vette, majd kisétált az üzletből.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és 4800 forint vagyonelkobzást szabjon ki. A férfi büntetett előéletű, ezt megelőzően a bíróság 6 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2016-ban szabadult.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 22-én a tatai boltban vásárolt, a fizetés után felfigyelt egy szatyorra, amit a sértett a bejárati ajtó mellett a földre helyezett, őrizetlenül hagyott. Az elkövető a szatyrot, benne a sértett pénztárcájával, benne személyes irataival, valamint élelmiszerrel magához vette, majd a boltból kisétált. A férfi, miután távozott az üzletből, a tatai buszpályaudvar mosdójában ellenőrizte a pénztárcát, mivel azonban abban pénzt nem talált, tartalmával együtt a mosdóban hagyta, az élelmiszereket elfogyasztotta. A vásárlónak okozott 4800 forintos kár nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában