döbbenet

2021.01.19. 09:49

Többszörös visszaeső, fegyveres bűnözőt fogtak a rendőrök Esztergomban

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a visszaeső férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a tőle lefoglalt lőfegyvert kobozza el.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje és a lefoglalt lőfegyvert kobozza el.

Forrás: Ugyeszseg.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki illegálisan tartott magánál egy működőképes lőfegyvert Esztergomban, a Palatinus-tó partján.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a tőle lefoglalt lőfegyvert kobozza el.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen körülmények között engedély nélkül megszerzett egy 6 milliméter űrméretű, sorozatszám nélküli működőképes pisztolyt. A férfi 2019. augusztus 3-án Esztergomban, a Palatinus tó partján magánál tartotta a lövés leadására alkalmas lőfegyvert, azt tőle rendőri intézkedés közben vették el.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt, mint többszörös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában