kiskorú veszélyeztetése

2020.11.21. 15:41

Az elvetemült anya a lányával járt lopni, aki emiatt felügyelet alá kerülhet

Kiskorú veszélyeztetésével is vádolja az ügyészség azt a nőt, aki a gyermekével járt rendszeresen lopni egy oroszlányi üzletbe.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség vádirata szerint az anya és lánya több alkalommal tért be lopni ugyanabba az oroszlányi boltba 2019-ben. Október 1-én csokikat, húsárut és dezodort, október 2-án és október 5-én pedig szeszesitalokat loptak. A páros a lopott termékeket a náluk lévő táskába rejtve vitte ki az üzletből – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Végül október 13-án összesen húszezer forint értékű terméket rejtettek a táskába, amelyet az anya az egyik, éppen nem működő pénztár mellé rakott, hogy később a többi, kifizetett holmijukkal együtt vigyék ki azt az üzletből. A pénztárosok azonban észrevették a csomagot, és bevitték a bolt irodahelyiségébe. Eközben az áruház biztonsági őre feltartóztatta a két elkövetőt.

Kiderült, hogy az asszony a lánya nélkül is lopott: egy alkalommal egy 499 forint értékű fügét emelt el, amelyet a vele lévő ismerőse nadrágjába rejtett. A biztonsági őr akkor is lebuktatta a tolvajt.

A vádiratban az ügyészség a fiatalkorú elkövetőt és az anyját folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével, mint társtetteseket vádolja, a nőt pedig kiskorú veszélyeztetésével is, mivel a gyermek erkölcsi fejlődését veszélyeztette azzal, hogy, rossz példát mutatva, bevonta a bűncselekménybe.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az anyával szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, ennek idejére rendelje el a pártfogó felügyeletét, a lányát pedig próbára bocsátás intézkedéssel sújtsa, egyidejűleg állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában