halálos fenyegetés

2020.11.05. 18:47

Kést fogott a saját nagyanyjára Esztergomban – 7 hónapot kapott

Az Esztergomi Járásbíróság hét hónap fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki halálosan megfenyegette nagyanyját esztergomi otthonukban .

Kemma.hu

A rendőrök nem egészen két óra alatt elkapták a tettest, aki késsel sebesített meg egy embert szerdán délután Tatabányán, a nyílt utcán.

Forrás: Shutterstock

A férfi a nagyszüleivel élt együtt, amikor 2019. július 7-én délután a lakásban ittas állapotban halálosan megfenyegette a nagymamáját – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

A gyilkos indulatú férfi miközben a kését fente, azt ordította, hogy meg akar valakit ölni, hogy börtönbe kerülhessen. Nagyanyja megijedt tőle, és hívni akarta a rendőrséget, de a vádlott megfenyegette, hogy ha ki meri hívni őket, akkor elvágja a torkát. Ezután elment otthonról, az asszony pedig magára zárta az ajtót.

A férfi még aznap este visszatért, és mivel nem tudott bejutni a lakásba, átvágta a nyitott konyhai ablak szúnyoghálóját, és ott mászott be, közben ismét kiabálva fenyegette a nagymamáját, hogy ha telefonál, „kinyírja”. A sértett félelmében kiszaladt a épületből.

Az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat zaklatás miatt 7 hónap fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős – tájékoztatta a Kemma.hu-t a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában