vádemelés

2020.10.26. 13:17

A tolvajok miatt derült ki, hogy kispuskákat rejt a süttői présház

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a süttői férfit tárgyalás mellőzésével végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a présháztulajdonos férfival szemben, akitől a tolvajok ellopták az engedély nélkül tartott lőfegyvereket.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a présház tulajdonosát tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Egy süttői férfi présházába betörők hatoltak be február 5-én, onnan vadászpuskát, távcsöveket és használati tárgyakat loptak el. A tolvajok elloptak két, lőfegyvernek minősülő kispuskát is, amelyekre a présház tulajdonosának nem volt fegyvertartási engedélye. A lopott fegyvereket a tolvajok értékesítették, ezeket az esztergomi rendőrség a vevőktől lefoglalta, amely után a présház tulajdonosa ellen is büntetőeljárás indult a lőfegyverek engedély nélküli tartása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában