elsősegély

2020.09.17. 18:23

Életet mentettek a tatabányai terepjárós hősök

Az utcán lett rosszul egy férfi, akinek a Tatabányai 4x4 terepjárós egyesület önkéntesei mentették meg az életét. Az önkéntesek az eset kapcsán az elsősegélynyújtás fontosságára is felhívták a figyelmet.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Facebook-oldalukon számoltak be arról, hogy az egyesület két tagja – akik közül az egyik emelt szintű elsősegélynyújtó ismerettel rendelkezik – egy földön fekvő, rángatózó, habzó szájú férfira lett figyelmes egy mellékút mellett.

Odasiettek a beteghez, akit biztonságba helyeztek, majd értesítették a mentőket. Megvárták, amíg alábbhagy a férfi testének rángatózása, ezután stabil oldalfekvésbe helyezték, így biztosítva a váladék távozását a szájból, illetve ezzel biztosították a szabad légutat. A helyszínre érkező mentőegység átvette a férfi további ellátását.

A terepjárós önkéntesek az eset kapcsán is kiemelten felhívják mindenki figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára, és akár életmentő szerepére. Mint posztjukban hozzáteszik „Merj elsősegélyt nyújtani, merj újraéleszteni!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában