Tragédia

2020.08.11. 17:27

Nem tudták megmenteni a Vértesszőlősön balesetet szenvedő siklóernyős életét

Meghalt az a siklóernyős férfi, aki egy húsz méter magas fáról zuhant le július 5-én Vértesszőlősön.

Takács Zoltán

Horváth Eriket gyászolja a Bakonysárkányi SE

Forrás: Pixabay

Meghalt az a siklóernyős, aki 20 méter magasból zuhant a mélybe egy sikertelen mentési kísérlet után. Ahogy korábban megírtuk, a férfi egy magas fán akadt fenn siklóernyőjével július 5-én Vértesszőlősön. Többen siettek a segítségére, köztük egy honvédségi helikopter, ám az elsődleges feltételezések szerint ennek a rotorszelétől letörtek a fáagak és lezuhant a férfi.

Az eset után a Honvédelmi Minisztérium azt a tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai értesítették a Magyar Honvédség(MH) légi kutató-mentő központját a siklóernyős balesetéről. Ám az MH Pápa Bázisrepülőtérről kiérkező szolgálat a helyszín adottságai miatt nem tudott légi mentést végrehajtani.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség most azt a tájékoztatást adta, hogy folyamatban lévő ügyben az eljárási cselekmények folyamatosak, az eddigi nyomozás során – a kommunikációs, műszaki és az egészségügyi adatok beszerzése érdekében – számos adatkérés, lefoglalás történt, és tanúkat is kihallgattak, de gyanúsított nincs.

Dr. Kovács Katalin százados, főügyészségi katonai ügyész, helyettes szóvivő tájékoztatása szerint valamennyi információ beérkezése után műszaki és orvosszakértő kirendelése is várható, ezt követően lehet dönteni a büntetőjogi felelősség kérdésében. A halál okának vizsgálata szintén orvosszakértői kérdés. A nyomozás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában