sikkasztás

2020.07.03. 14:20

Ellopta a cég tankolókártyáját, majd a haverokkal azzal tankolgattak Esztergomban

A kft. alkalmazottjaként dolgozó férfi ellopta a cég tankolókártyáját, majd azt több alkalommal is használva tankolt két ismerősével.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint feljelentés alapján eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki február 29. és április 5. között egy kft. gépkocsijához tartozó üzemanyagkártyát az egyik esztergomi üzemanyagtöltő állomáson többször is használt. Az esztergomi rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során az elkövetőket azonosították, és július 2-án a rendőrkapitányságra előállították.

Még aznap gyanúsítottként kihallgatták a 33 éves ausztriai, egy 41 és egy 36 éves esztergomi lakost. A gyanú szerint a társaság tagjai ismerték egymást, akik közül egyikük a kft. alkalmazásában állt és így jutott a tankolókártyához. Eljárás során a nyomozók lefoglalták a tankolókártyát, egy tehergépkocsit, műanyag kannákat, és több bizonylatot.

J. T. ellen sikkasztás bűntett, D. L. és P. J. ellen készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint orgazdaság vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában