lopás

2020.05.19. 12:07

Vádat emeltek a tatabányai tetőfedő ékszertolvaj ellen

Az ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy a tetőfedő férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a tatabányai tetőfedő férfival szemben, aki munkája közben lopott ékszereket egy tatabányai családi házból.

Dr. Horváth Sándort, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyészség a nyomozás befejezését követően vádiratot nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz. A vádiratban az ügyészség a letartóztatás fenntartására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint 91 ezer 477 forint vagyonelkobzásra ítélje.

A vádirat szerint a férfi március 20-án 08 óra és 10.00 óra közötti időben a tatabányai családi házban az általa ott végzett tetőfedési munkálatok közben, amíg az ingatlanban tartózkodott, annak fürdőszobájában lévő ékszertartó dobozból 2 darab arany karika gyűrűt, míg a hálószobában az éjjeli szekrény tetején elhelyezett porcelán ékszertartó dobozból egy darab arany karikagyűrűt tulajdonított el, melyet berakott a másik két arany tárgy mellé a zoknijába. Az eltulajdonított tárgyakat még aznap zálogházban 91 ezer 477 forintért eladta.

A férfi büntetett előéletű, két további büntetőeljárás van ellene folyamatban a Tatabányai Járási Ügyészség vádemelései alapján a bíróságon lopás, zaklatás és más bűncselekmény miatt. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság április 1-én a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában