jogerős ítélet

2020.04.23. 17:49

Felfüggesztettet kapott a munkahelyéről kézfertőtlenítőt lopó tatabányai mentős

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványával egyetértésben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a tatabányai mentőst, aki a munkahelyéről lopott.

Kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti az elhunyt mentőgépkocsivezetőt, akit majd' egy hónapja ért súlyos baleset.

Forrás: OMSZ

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és a hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt állították bíróság elé azt a tatabányai mentőst, aki munkahelyéről kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt és maszkokat lopott. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfit 1 év 11 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövető letartóztatását április 3-án elrendelte, amelyet követően április 23-án az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit 1 év 11 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte arra, hogy a sértettnek fizessen meg kártérítésként 34 ezer 466 forintot arra figyelemmel, hogy a lefoglalással megtérült 25 ezer 962 forint. Az ítéletet az ügyész, vádlott, védő a kihirdetését követően tudomásul vette, így az jogerős.

A férfi az OMSZ tatabányai mentőállomásának dolgozójaként március 24-én 08.00 és 10.00 óra közötti időben a mentőállomás egészségügyi raktárából eltulajdonított 5 darab fél literes fertőtlenítő folyadékot, valamint 5 doboz gumikesztyűt. Ezen túlmenően a vádlott március 24-én a mentőállomás területéről eltulajdonított 3 darab sebészi szájmaszkot, 2 darab fél literes kézfertőtlenítőt, 2 darab 100 milliliteres kézfertőtlenítőt, 1 darab 1000 milliliteres felületi fertőtlenítőt, 1 darab 475 milliliteres kézfertőtlenítőt, valamint 1 doboz gumikesztyűt. Az elkövetési érték összesen: 60 ezer 482 forint.

A férfi március 24-én és 25-én arra hívta fel egyik volt kollégáját, hogy ha bárki kérdezi tőle, hogy akkor valótlanul mondja azt, hogy korábban a vádlott vásárolt tőle gumikesztyűt. A vádlott felhívására ez a férfi valótlanul közölte a mentőszolgálat egyik vezetőjével, valamint a rendőrséggel, hogy a vádlott vásárolt tőle gumikesztyűket. A nyomozó hatóság később ezt a személyt tanúként hallgatta ki, ekkor a tanú az igazmondási kötelezettségére történő figyelmeztetéseket követően elmondta, hogy a vádlott valótlan vallomástételre igyekezett rávenni őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában