orgazdaság

2020.02.06. 09:35

Börtönbüntetésre ítélték a szerb cigarettacsempészeket

Az M1-es autópályán több mint 22 millió forint értékben cigarettát csempésző szerb sofőröket a bíróság 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság február 5-én bíróság elé állítás keretében jelentős értékre jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt a két szerb férfit fejenként 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5-5 évre kiutasította őket az ország területéről, a tőlük lefoglalt cigarettát pedig elkobozta.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a bíróság a vádlottak letartóztatását elrendelte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A férfiak február 2-án 15 órát megelőző órákban a magyar-szerb államhatár térségében egy harmadik személy felbujtására külön- külön, vagyoni haszon reményében szerb zárjeggyel ellátott cigaretták Bécsbe történő szállítását vállalták el. Az egyik férfi osztrák rendszámú kocsival 9009 doboz, összesen 11 millió 531 ezer 520 forint értékű magyar adójegy nélküli szerb zárjegyes cigarettát szállított zsákokban, amelyeket a gépkocsi utasterében és a csomagtartóban rejtett el. A másik férfi osztrák rendszámú kocsival 8500 doboz, összesen 11 millió 117 ezer forint értékű magyar adójegy nélküli szerb zárjeggyel ellátott cigarettát szállított, melyeket zsákokban a gépkocsi utasterében és csomagtartójában rejtett el.

A járőrök az egyik férfit február 2-án 15 órakor az M1-es autópálya 83-as kilométerszelvényénél Nagyigmánd térségében, a másik férfit 5 perccel később az M1-es autópálya 94-es kilométerszelvényénél Ács térségében vonták ellenőrzés alá, majd a gépkocsik átvizsgálása során lefoglalták a vádlottak által Magyarország területén jogellenesen szállított magyar adójegy nélküli szerb zárjegyes cigarettákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában