továbbképzés

2019.11.22. 10:31

Mindenre felkészítették az esztergomi továbbképzésen a helyi védelemért felelősöket

A Magyar Suzuki Zrt. adott helyet a járási hivatalok vezetőinek védelmi igazgatási továbbképzésének. A felkészítésen iránymutatást kaptak és feltehették aktuális kérdéseiket is a résztvevők.

Kemma.hu

Dr. Tóth Ferenc dandártábornok a konferencián

Fotó: Viszked Georgina

Védelmi igazgatási felkészítést tartottak november 20-án szerdán Esztergomban a főváros, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Nógrád megye, Pest megye, Vas megye, és Veszprém megye helyi védelmi bizottságok elnökeinek részére. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett képzésnek a Magyar Suzuki Zrt. volt a vendéglátója, számol be a katasztrófavédelem honlapján.

A védelmi feladatokról hallgattak előadásokat a résztvevők (Fotó: Viszked Georgia)

A rendezvényen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében a megyei védelmi bizottság titkára vett részt.

Ezen túl a főváros, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Nógrád megye, Pest megye, Vas megye, és Veszprém megye helyi védelmi bizottságok elnökei voltak jelen. A felkészítés célja a járási hivatalok vezetőinek védelmi igazgatási továbbképzése volt, ahol az aktuális kérdéseket beszélték át, iránymutatást kaptak az egységes feladat-végrehajtás érdekében.

A megjelenteket a Magyar Suzuki Zrt. képviseletében Novák Gyula termelési igazgató köszöntötte. A rendezvényt Dr. Fodor János, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg. Őt követte Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője.

Dr. Tóth Ferenc dandártábornok a konferencián (Fotó: Viszked Georgina)

A dandártábornok az önkéntesség szerepét ismertette a katasztrófavédelem feladatrendszerében a résztvevőkkel. Az előadássorozat a védelmi igazgatás aktuális honvédelmi kérdéseivel folytatódott, amelyet Bakos Sándor alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály kijelölt előadója tartott. A gyakorlati képzés helyét biztosító Magyar Suzuki Zrt-t Novák Gyula, a cég termelési igazgatója mutatta be, majd körbevezette a résztvevőket a gyárban.

A felkészítés második felében Bakos Sándor alezredes, mint a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság titkára a FÚZIÓ-2019 elnevezésű komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlatot ismertette a hallgatókkal, majd Sikrai Attila tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő mutatta be Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi kockázatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában