lopás

2019.11.19. 15:12

10 bálát lovasított meg a férfi a Tata és Kocs közötti Rosztó-dűlőből

A bálákból hármat egy kocsi ismerősének adott. A maradék hét bálát teherautóján tárolta, ahol a nyomozók megtalálták, majd azokat visszaadták tulajának.

Kemma.hu

Forrás: Pixabay

A Tatai Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult ügyben a büntetőeljárást közvetítői eljárás lefolytatása céljából hat hónapra felfüggesztette, egyidejűleg az ügyet közvetői eljárásra utalta azzal a férfivel kapcsolatban, aki szénabálákat lopott teherautójával.

A férfi július 6-án este elhatározta, hogy a Tata és Kocs közötti Rosztó-dűlőből szénabálákat tulajdonít el, hogy azokat értékesítse. Este 8 óra körüli időben a gyanúsított teherautójával és egy ismeretlen társával, aki nem tudta, hogy a bálák nem a férfi tulajdonát képezik, a Rosztó-dűlőbe ment, és onnan 10 darab, egyenként 6 ezer forint értékű szénabálát tulajdonítottak el oly módon, hogy azokat felpakolták a teherautóra, majd elszállították.

A bálákból 3 darabot a férfi egy ismeretlen kocsi ismerősének adta, pénzt nem kért érte, a teherautóval pedig, melyen a maradék 7 darab bála volt, beállt a családi háza udvarára. A nyomozó hatóság a 7 darab bálát lefoglalta, majd a sértettnek visszaadta. Az okozott kár 60 ezer forint, melyből a lefoglalással 42 ezer forint megtérült.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövető a közvetítői eljárásban a fennmaradó lopási kárt, a 18 ezer forintot a sértettnek kifizette, ezért az ügyészség a büntetőeljárást tevékeny megbánás okából megszűntetette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában