súlyos testi sértés

2019.10.21. 09:27

Felfüggesztett börtönt kaphat a férfi, aki falnak lökte a 13 éves iskolást

Az elkövető ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás, az ügyészség vádat emelt ellene.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki az utcán falhoz lökött egy 13 éves fiút. A férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett ara, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat, továbbá a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Dr. Horváth Sándortól,a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövető 2018. november 19-én 14 óra 45 perc körül bajóti lakóhelyéről Nyergesújfalura indult, az út mentén stoppolni szándékozott. Ekkor a szemközti buszmegállóba érkező iskolai buszjáratról több kiskorú tanuló szállt le, köztük a 13 éves sértett. Az iskolás és három társa a buszmegálló közelében még beszélgettek, közben játékosan lökdösődtek, mindezt észlelte az úttest túloldalán álló férfi.

A fiatal néhány perc elteltével elköszönt társaitól, hazafelé indult, ekkor azonban vádlott az úttesten átment, és hátulról lendületből megtaszította sértettet, aki a lökéstől fejjel a közeli épület betonfalának, majd a járdára esett. Az elkövető a lökést követően megjegyezte sértettnek, hogy „miért kell lökdösődni”, majd visszatért az úttest túloldalára.

Az esés következtében gyermekkorú sértett a fejbőrén mintegy 10 centiméteres vérző sérülést, valamint baloldali térdkalácsa felett mintegy 1x2 centiméteres felületes horzsolást szenvedett el. E sérülések 8 napon belül gyógyulók, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására. A vádlott magatartása a kiskorú sértettben és társaiban riadalmat, félelmet keltett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában