Bűncselekmény

2019.10.09. 11:56

Használta és tönkretette ügyfele kocsiját a tatai autószerelő

A rendőrség kezdeményezte a letartóztatását annak a tatai autószerelőnek, aki a rábízott autó javítását nem végezte el, hanem teljesen tönkre tette azt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint sikkasztás bűntett és jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult büntetőeljárás, az ellen a tatai férfi ellen, aki elvállalta egy autó átalakítását, azonban azt nem végezte el, használta, majd szétszedte és úgy is hagyta. A helyi lakost a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen a letartóztatását.

A 24 éves autószerelő, egy autó a versenyre történő átalakítását elvállalta. A sértett augusztus 13-án elvitte a tatai műhelybe az Opelját, amit a munka idejére a szerelőre bízott. Mivel a munkálatok, a megbeszélt időre nem készültek el, a az autó tulajdonosa azt el akarta onnan vinni.

Szeptember 12-én szembesült azzal, hogy a kocsi szét van szedve, a motorja hiányzik és a kért átalakítások sem voltak még megkezdve. Több alkatrész és karosszériaelem is hiányzott az autóról. A sértett, ezt követően feljelentést tett a Tatai Rendőrkapitányságon.

A nyomozók október 8-án gyanúsítottként hallgatták ki az autószerelőt. Elmondta, hogy a kocsit rendszeresen saját célra használta, ami motorhibás lett. Az autót szétszedte, de már nem foglalkozott vele. A nyomozók az autószerelőt, még egy tatai autószerelő műhelyből történő lopással is meggyanúsították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában