szabálytalan közlekedés

2019.09.03. 09:37

Pénzbírságot kapott az elsőbbségadást mulasztó, motorost gázoló sofőr

Pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még 2016-ban autójával nem adott elsőbbséget egy motorosnak és ezzel nyolc napon túli sérüléseket okozott.

Kemma.hu

A 31 éves férfi, hogy stílszerűek legyünk, elég átlátszó trükkel akarta megtéveszteni a rendőröket a tatai éjszakában. 3 napon belül bíróság elé is állítják.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék az ügyészség fellebbezését megalapozottnak találta, annak a sofőrnek az ügyében, aki még 2016-ban autójával Kisbér felől Komárom irányába közlekedő motorosnak nem adta meg az elsőbbséget és az balesetet szenvedett. Ezért az autóssal szemben a joghátrányt megváltoztatta, a vádlottat 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet ellen az ügyészség a sofőr terhére, pénzbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Komáromi Járásbíróság január 15-én kihirdetett ítéletében a sofőrt a közúti baleset gondatlan okozása vétségében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év időtartamra próbára bocsátotta.

A vádlott 2016. október 22-én 12 óra 48 perckor autójával az M1-es autópályán, Tatabánya felől Komárom irányába utazott, az autóban a sofőr mellett gyermekei is vele utaztak.

A sofőr az autópálya 85. kilométer szelvényénél a kijáraton lehajtott az autópályáról és a kijárat, illetve a 13. számú főút kereszteződéséhez ért, ahol balra, Kisbér irányába kanyarodott. A vádlott autójával az elsőbbség adás kötelező közúti jelzőtábla utasításának megfelelően megállt. Ezt követően ráhajtott a 13. számú főútra, azonban ekkor nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Kisbér felől Komárom irányába közlekedő motoros részére.

A motoros az ütközést nem tudta elkerülni, a balesetben 8 napon túl gyógyuló lábszárcsonttörést, és 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában