Bűncselekmény

2019.08.28. 08:36

A társkeresőn felszedett pasijával tervelte ki, hogy megöletik a férjét

Társkeresőn ismerkedett meg szeretőjével, majd arra az elhatározásra jutottak, hogy nyugodt kapcsolatuk érdekében megöletik a férjet.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség emberölés előkészületének büntette miatt nyújtott be vádiratot, azzal a nővel szemben, aki szeretőjével tervelte ki, hogy a férjet megölessék.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség egyezséget kötött a nővel a bűnössége beismeréséről, és előkészítő ülés keretében az egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a nőt 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A férfival szemben – aki már a nyomozás során beismerő vallomást tett – az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen is beismeri, úgy őt a bíróság 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A nő 2018. augusztusában egy ismert közösségi oldal társkereső csoportjában ismerkedett meg a férfival. A nő ekkor együtt élt férjével és két közös gyermekükkel A nő és szeretője között kezdetben baráti kapcsolat alakult ki, amiből rövid időn belül szeretői viszony lett. 2018 december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy másképpen nem tudnak együtt lenni, csak akkor, ha a férjét megölik.

A nő unszolására a szerető 2018. december 10. és 2018. december 15-e között megkereste munkatársának unokatestvérét és megbízta azzal, hogy 300 ezer forintért cserébe intézze el azt, hogy a férjet öljék meg. A nő előlegként 60 ezer forintot adott át a végrehajtóknak.

A férfi az emberölést végrehajtóknak megadta a férj megöléséhez szükséges információkat is, a lakcímét, azt, hogy milyen rendszámú autókat, milyen telefonszámot használ. Ezen túlmenően a férj ingatlanáról és a területről videófelvételt készített. A gyilkosság végül elmaradt, mert a megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában