stílszerű esküvő

2019.06.07. 20:00

Légvédelmi sziréna zúgott a tokodi (láng)lovag esküvőjén

Légvédelmi szirénával, légkürttel, valamint tömlőkből formált kapuval fogadták a helyi önkéntes lánglovagok Ványi Antal tokodi tűzoltót és feleségét, Rádi Borbálát, akik a minap fogadtak örök hűséget egymásnak.

Walczer Patrik

Forrás: beküldött

A Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hős (láng)lovagja az éves értékelő összejövetelen jelentette be társainak, hogy hamarosan összeköti az életét párjával. Góra Gergő parancsnok ezek után azonnal ötletelni kezdett, hogy mondhatni, stílusosan lepjék meg az ifjú házasokat. Sikerült kiderítenie, hogy mikor lesz a polgári szertartás, majd elindult a szervezkedés: Robotka Márk személyében egy helyi lokálpatrióta fotóst kértek fel arra, hogy megörökítse a nem mindennapi pillanatot. Hosszú ügyintézés vette kezdetét, a nagy napon beszerezték a virágcsokrot és még arra is jutott idejük, hogy próbát tartsanak a szertár előtt.

Mialatt Antal és Borbála az anyakönyvvezető elé járultak, a tűzoltók elfoglalták a helyüket a bejárat előtt. Köszönetet is mondtak a sorsnak, hogy a fiatalok nem hallottak semmit a készülődésből. Faragóné Hundzsa Mariann anyakönyvvezető beépített emberként tudott az akcióról, ezért a ceremónia után elsőként a szülőket terelte ki az utcára. Abban a pillanatban, ahogy a házasok kiléptek az ajtón, tiszteletükre felzúgott a légvédelmi sziréna.

A társak stílszerűen nem virágokból, hanem tömlőkből formáltak kaput a tűzoltónak és feleségének. Miután áthaladtak alatta, leengedték a sugárcsöveket és kérték a párt, hogy nézzenek vissza. Ezzel szimbolizálták, hogy egy korszak lezárult és mostantól egy új élet kezdődik. A fiatalok arcán mérhetetlen öröm és meglepődöttség látszott, mindketten meghatódva köszönték meg a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület személyi állományának az ötletes kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!