tragikus

2019.05.05. 15:30

A 20 éves anyagyilkos Tatabányáról költözött Káldra a családjával

Tatabányáról költözött Káldra az a család, ahol az egyik fiúgyermek leszúrta édesanyját, aki a helyszínen életét vesztette. A gyanú szerint 15 éves testvérét is súlyosan megsebesítette. A zavart fiútól sokan féltek a faluban, pszichiátriai kezelés alatt állt.

Kemma.hu

Tatabányáról költözött Káldra az a család, ahol az egyik fiúgyermek leszúrta édesanyját, aki a helyszínen életét vesztette. 15 éves testvérét is megszúrta.

Forrás: Vaol.hu

Fotó: Szendi Pénter

Tatabányáról költözött a Vas megyei Káldra az a család, amelyben a legidősebb fiú péntekre virradóra megölte az édesanyját és egyik testvérét. A rendőrök Celldömölk és Tokorcs közötti úton fogták el a férfit, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A 20 éves fiatalember többször is mellkason szúrta édesanyját, aki olyan súlyosan megsebesült, hogy a helyszínen meghalt – írták a rendőrségi közleményben. 15 éves testvérét is megsebesítette, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyosan megsérült.

Helyiek állnak a családi ház előtt, ahol a tragédia történt. (Fotó: Szendi Péter / Vaol.hu)

A Vaol.hu helyszíni riportja szerint nyolcadmagával – hét gyerekével és élettársával élt a káldi házban az anya. A helyszíni szemle miatt egy napra bezárt az óvoda, a család ugyanis azzal egy épületben élt.

– Sajnos hosszú ideje az evangélikus egyházzal közös ingatlanban van az óvodánk. Ők adták bérbe januárban a családnak az utcára néző lakásrészt. Schmidt József polgármester szerint beilleszkedtek, ráadásul az élettárs révén rokonaik is élnek a településen.

- Igaz, a legidősebb fiú pszichiátriai beteg, ő rendszeres téma volt a faluban. Többször volt rendőrségi ügye, de mindig hamar visszakerült. Magába fordulónak, furcsa viselkedésűnek ismertük. Az édesanyját családcentrikusnak ismertem meg, tele tervekkel, rendeződni látszottak a körülményeik – mondta el a polgármester.

A gyilkos fiú legtöbbször a játszótéren, a fészekhintában üldögélt. (Fotó: Szendi Péter / Vaol.hu)

A Hírpatak információi szerint a család Tatabányáról költözött Vas megyébe. Mint írják, a 20 éves fiú többször az úttestről sem volt hajlandó félreállni az autók elől és az egyik sofőrt késsel fenyegette, amikor ezt szóvá tette. Amásik szokása az volt, hogy éjszaka a játszótéri padon aludt és egy anyukát szintén késsel fenyegetett meg, amikor szólt neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában