vádemelési javaslat

2019.05.21. 11:24

Három évet is kaphat a sofőr, aki vonat elé hajtott Tatabányán

Befejezte a nyomozást a rendőrség az ellen a környei férfi ellen, aki a piros jelzés ellenére hajtott egy vonat elé Tatabányán.

Sz. A.

Befejezte a nyomozást a rendőrség az ellen a környei férfi ellen, aki a piros jelzés ellenére hajtott egy vonat elé Tatabányán.

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a környei férfi beismerte, hogy szeptember 3-án a Környei úton a piros jelzés ellenére egy vonat elé hajtott. Opeljával vészfékezésre kényszerítette a motorvonatot, és szerelvény jobb első részének ütközött. A sofőr ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak büntetőeljárást. A napokban fejezte be a nyomozást az ügyében a rendőrség, és vádemelési javaslattal megküldték az eljárás iratait az ügyészségnek.

A Büntető Törvénykönyv szerint az, aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem adott neki elsőbbséget (Fotó: police.hu)

Szintén ekkora a büntetési tétele annak, ha valaki a vasúti, a légi vagy a vízi közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti. Aki mindezt gondatlanságból követi el, az vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Amennyiben sérülés vagy halál történt volna, a büntetés ennél jóval magasabb is lehetne.

Az autónak ütközött a vonat (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában