előkészítő ülés

2019.04.25. 14:00

Szabadlábon a díler, aki öt évig jóárasítva árulta el füvet

Az ügyészség az enyhébb ítélet és a letartóztatás megszüntetése ellen is fellebbezést nyújtott be.

Sz. A.

Két hónappal meghosszabbították a letartóztatását, annak a férfinak, aki drogot hozott be Hollandiából, hogy aztán itthon értékesíthesse azt.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen április 25-én döntött annak a kábítószer-kereskedőnek az ügyében, akit egy közúti ellenőrzés során kapcsoltak le Dömösön 2018-ban. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint A vádlott évek óta rendszeres kábítószerfogyasztó, ezért a kábítószert eleinte a saját fogyasztására szerezte be nagyobb mennyiségben, majd idővel egyre szélesebb körben az ismerőseinek terjesztette a marihuánát, először ingyen, majd beszerzési áron, öt éven át.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt a bíróság végzéssel elfogadta. Az ügyész úgynevezett mértékes indítványt terjesztett elő, ennek alapján 3 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra tett indítványt, valamint arra, hogy a férfi akkor kerülhessen feltételes szabadlábra, ha büntetése kétharmadát már letöltötte.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a bíróság az ügyészi indítványtól eltérően 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, továbbá azt állapította meg, hogy a vádlott a szabadságvesztésből annak fele részének letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett mindhárom rendelkezés miatt, a védő és a vádlott tudomásul vette az ítéletet. A védelem szabadlábra helyezést kért, és bár az ügyész ezt ellenezte, a bíróság a vádlott letartóztatását megszüntette. Az ügyész szintén fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában