ítélet

2019.01.23. 11:31

Részegen dúlta fel Esztergomot a fiatal férfi

Egy szép nyári éjszakán a É. István jól berúgott, majd mindent szétvert, ami szembejött vele Esztergomban. De a férfinek nem ez volt az első esete.

Kemma.hu

Forrás: Google Street View

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint beismerte tettét az a férfi, aki tavaly télen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése alatt rongált meg hirdetőtáblákat, virágládákat Esztergomban.

A 23 éves É. István még tavaly februárban támadt boxerral az egyik vendégre egy esztergomi söröző kerthelyiségében. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Ezért az Esztergomi Járásbíróság 2018. július 12-én jogerőssé vált határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi már az ítélet után tizenkilenc nappal eljátszotta a bizalmat, ugyanis 2018. július 31-én hajnalban őrült tombolásba kezdett Esztergom belvárosában. Az ittas állapotban lévő férfi egy üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte és az útra dobálta. A vádlott az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat. Ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborított egy parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát, utána pedig egy állateledel bolt falra erősített hirdetőtábláját tépte le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát kidobta az útra.

Fotó: police.hu

A rendőrök állampolgári bejelentés után érkeztek a helyszínre. A szomszédos utcában megtalálták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, akit még hajnalban elfogtak és előállítottak az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A 23 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán nem tudta megindokolni tettét.

Az állateledel bolt bejáratát is kifeszítette (Fotó: police.hu)

É. István az Esztergomi Járásbíróságon január 22-én megtartott előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyalásról, így őt a bíróság garázdaság vétsége miatt 1 év fogház fokozatú szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság elrendelte a 2018. február 4-én elkövetett bűncselekmény miatt kiszabott 1 év börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott a főbüntetés enyhítéséért, enyhébb büntetési nem, illetve tartam kiszabása miatt fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában