balesetek

2019.01.28. 12:08

Árokba csúszó és ütköző kamionok nehezítik a közlekedést

A hétfő hajnali havazás és különböző csapadékok komoly kihívások elé állították a sofőröket, és több baleset is történt megyénk útjain a délelőtt folyamán.

Kemma.hu

A hétfő hajnali havazás és különböző csapadékok komoly kihívások elé állították a sofőröket, és több baleset is történt megyénk útjain a délelőtt folyamán.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Hétfő hajnalban másodfokú riasztást adtak ki Komárom-Esztergom megyére a várható ónos eső és havazás miatt, és ugyan azóta már ezt visszavonták, a reggeli intenzív havazás, fagyott eső és eső sajnos fennakadásokat okozott az utakon.

Kocs és Nagyigmánd között két nyerges vontató ütközött délelőtt, és nagyobb mennyiségű olaj került az útburkolatra. A katasztrófavédelem és a rendőrség mindkét sávot lezárta, itt több órás korlátozásra kell számítani, érdemes más útvonalon kerülni. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesethez a nagyigmándi önkormányzati és a kocsi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Racsné Galambos Gréta a Kemma.hu-nak elmondta: a két sofőr sérült meg, jelenlegi információik szerint könnyebben a balesetben.

Egyikük Kocs felé tartott, amikor kicsúszott a pótkocsija, és nekiütközött a Kocs felől érkező másik kamionnak. A gabonaszállítmány is az úttestre szóródott az ütközés következtében.

A Tatabánya és Tarján közötti úton, Tarján előtt a szerpentinen is elakadt járművek akadályozzák a haladást. Itt délelőtt is lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy kamion pótkocsija hétfő délelőtt. A balesethez a tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

A Zámoly és a Székesfehérvár közötti úton korábban több kamion is elakadt, a műszaki mentések idejére korlátozásra kell számítani a szomszédos megyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában