óriási csattanás

2018.11.04. 09:53

Durva fotók: ennyi maradt a kocsiból, ami villanyoszlopot döntött ki Tatabányán

A 18 éves sofőr és utasa is megsérült az éjszakai balesetben a Köztársaság úton, amikor lesodródtak az útról és kidöntöttek egy villanyoszlopot.

Sz. A.

Óriási erővel dönthette ki a Köztársaság útjának egyik villanyoszlopát a Seat szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A rendőerég tájékoztatása szerint egy 18 éves tatabányai fiatal vezette az autót a Győri út irányából a benzinkút felé haladva, amikor járművével átsodródott a szemközti sávokba, majd az út mellett álló villanyoszlopnak és egy hulladéktárolónak ütközött. A sofőr súlyos, utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Információink szerint megfigyelésre a kórházban tartották őket, de jól vannak.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tatabányai tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a sofőrt a Seatból, a kidőlt oszlop miatt pedig értesítették az áramszolgáltatót.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a Tatabányán hallottam Facebook-csoportban már felmerült: egy másik autós került a Seat elé a dózsakerti kereszteződésnél. Erre vonatkozó információja tudtunkkal a rendőrségnek nincs. Mások azt kezdték fejtegetni, hogy mennyivel mehetett a Seat, hogy így kidöntötte a villanyoszlopot. A képek tanúsága szerint tényleg nagy erejű lehetett a becsapódás, aminek csattanása egyébként Sárberekig elhallatszott.

Van, aki jól értesültként arról ír, hogy „csak” 90-100-zal vezetett a sofőr, amikor az a bizonyos másik kocsi elé került a ködben. Egyelőre erről sincsenek hivatalos információk, de többen megjegyezték: akár került elé másik kocsi, akár nem, lakott területen belül akkor sem kellene ennyivel menni. A Köztársaság utat egyébként kedvelik a gyorshajtók: az egyenes szakaszon többször találkozni a sebességhatárokra fittyet hányó autósokkal.

2017 decemberében nem messze a mostani baleset helyszínétől egy asszonyt gázolt halálra egy 20 éves sofőr. A belső sávban haladó autós akkor ütötte el a Csónakázó-tó felől induló 49 éves nőt, amikor ő már majdnem elérte az út közepén lévő járdaszigetet.

Az eset kapcsán, akár volt másik autó vagy a gyorshajtás, akár nem, érdemes átgondolniuk a sofőröknek és a többi közlekedőnek is, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően kell vezetni, ugyanakkor a gyalogosok is számoljanak azzal, hogy a csúszósabb utakon, pláne rossz látási viszonyok között a zebra sem védi meg őket, ha féktávolságon belül lépnek le az útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában