hűvösön

2018.11.01. 18:00

27 milliós betöréssorozat: letartóztatásban marad a családi házak réme

A székesfehérvári férfinek és két társának az utolsó betörése volt a legnagyobb dobása. Komárom-Esztergom és Fejér megye sem volt biztonságban tőlük.

Sz. A.

Forrás: Shutterstock

A Kemma.hu Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudta: január 25-ig biztosan letartóztatásban marad az a férfi, aki két társával több házba is betört Komárom-Esztergom, és Fejér megyében egyaránt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a székesfehérvári betörő két társával tavaly decemberben és idén januárban „dolgozott”, és összesen kmajd' 27 millió forint értékű készpénzt és ékszereket loptak el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára döntött a helyi járásbíróság a fehérvári férfi elleni kényszerintézkedés meghosszabbításáról. Két társa sincs szabadlábon. Az egyik férfi – más ügyben – már letartóztatásban van, míg a másik férfi, szintén más ügyben, bűnügyi felügyelet alatt áll.

A három betörő tavaly október végén állapodott meg abban, hogy betörésre adják a fejüket, a taktika pedig az volt, hogy a fehérvári férfi fuvarozza majd a többieket, és ő is figyeli majd a környéket, amíg a többiek elvégzik a „ piszkos munkát”. December köezpén Ácson kétszer is jártak: innen 750 ezer forint készpénz, majd 20 ezer forint értékű ékszert vittek el, a kettő között pedig még egy nagyigmándi házat is kifosztottak, innen 400 ezer forint értékben ékszert és 160 ezer forintot vittek el. Innen Tátra és Szomorra vezetett az útjuk, ismét ékszereket és pénzt szereztek, ismét több százezres tételben. Januárban jött az igazi nagy dobás: egy csóri házban széfet találtak: vitték azt is, benne 25 millió forinttal.

(Főoldali kép: Shutterstock)

 

Címkék#betörők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában