lebukott

2018.10.05. 09:37

10 évet is kaphat a férfi, aki az alsógatyájában csempészte be a holland drogot

Az M1-es autópályán kapták el a büntetett előéletű férfit, aki Hollandiában vásárolt kábítószereket. Az amfetamint az alsógatyájában akarta becsempészni.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki külföldről hozott be az országba kábítószert. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a szabadlábon lévő, a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű vádlottat fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a lefoglalt kábítószert kobozza el.

A vád szerint a férfi április ötödikén Hollandiában 150 Euróért vásárolt amfetamint, amelyet Magyarország területére behozott. Sokáig viszont már nem jutott vele, mert hatodikán, 11 óra 40 perckor az M1-es autópályán Ács közelében, a főváros felé vezető oldal parkolójában ugyanis a rendőrök lekapcsolták őt. Az alsónadrágjából 27,39 gramm nettó tömegű amfetamint foglaltak le.

A vádlottól lefoglalt kábítószer 70 százalékkal haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát, erre figyelemmel a Büntető Törvénykönyv 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az elkövető cselekményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában