Biztonság Hete

2018.09.22. 08:48

Mindent megtudhattak a biztonságról a fiatalok

Kedden Biztonság Hete rendezvényt tartottak Esztergomban és Komáromban. A Komárom-Esztergom megyei hivatásos tűzoltóparancsnokságok bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival érkeztek a rendezvényekre.

Kemma.hu

Pár percre bárki tűzoltóvá válhatott.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: Komáromi HTP

Minden kisgyerek álma, hogy egyszer kipróbálja a szirénát egy tűzoltó- vagy egy rendőrautóban. A Biztonság Hete keddi rendezvényének két helyszínén erre is lehetősége nyílt azoknak, akik kilátogattak Komáromban a Jókai térre, illetve Esztergomban a Széchényi térre. Az immár országos jellegű, egy héten át tartó közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatot az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége közösen szervezi, az egyhetes rendezvényhez idén a katrasztrófavédelem is csatlakozott.

Komáromban és Esztergomban a tűzoltók egy-egy tűzoltó gépjárművel vonultak ki, melybe beülhettek a gyerekek, felpróbálhatták a tűzoltók sisakját, megnézhették a tűzoltáshoz szükséges modern technikai felszereléseket, és kipróbálhatták a szirénát is.

A komáromi gyerekek körében osztatlan sikert aratott a lehetőség, hogy kipróbálhatták a tálcatűz oltást is a Jókai téren felállított mobil gyakorlóeszközön, a komáromi hivatásos tűzoltók segítségével.

Játékos kérdőívvel, szórólappal és számos jó tanáccsal is készült a katasztrófavédelem a keddi bemutató napra, amelyen különböző szervezetek közösen szemléltették, hogy miként védhető meg az emberi élet, óvhatóak meg az értékek, és kerülhetőek el a veszélyes helyzetek. A főképp baleset vagy tűz esetén tanúsítandó magatartásokkal kapcsolatos tesztekre a kitöltők többsége helyesen válaszolt, így nekik egy kis aprósággal kedveskedtek munkatársaink. A legkisebbek sem unatkoztak, őket rengeteg kifestő várta. A rendezvény fő célkitűzése, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és hogy ezeket a veszélyeket hogyan előzhetik meg.

(Fotók: Esztergom HTP és KvK és Komárom HTP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában