ügyészség

2018.09.19. 16:03

Fejszenyéllel és nadrágszíjjal esett egymásnak két férfi egy nő miatt

Június 2-án két tatabányai férfi előbb vitába, majd verekedésbe kezdett, végül egy fejszenyél is előkerült. Az Ügyészség benyújtotta a vádiratot az ügyben.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot két férfival szemben, akik Tatabányán verekedtek össze.

A másodrendű vádlott és élettársa június 2-án, 20 óra magasságában Tatabányán, a Szőlődomb utcában sétáltak, amikor az elsőrendű vádlott meglátta őket. Odament hozzájuk, majd arra kérte a pár női tagját, hogy menjen vissza hozzá, ugyanis előtte együtt éltek – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A másodrendű vádlott hiába kérte a férfit, hogy menjen el, végül vitába keveredtek, amelynek hevében a másodrendű vádlott ököllel és tenyérrel megütötte az elsőrendű vádlottat, majd kölcsönösen, a földön birkózva ütlegelték egymást. A verekedést a nő felhívására hagyták abba.

A másodrendű vádlott az elsőrendű vádlottnak 8 napon belül gyógyuló lágyrész sérüléseket, valamint 4 hét alatt gyógyuló orrcsont darabos törését okozott. A verekedést követően a sérült a közeli lakására szaladt, ott magához vett egy 95 centiméter hosszú fejszenyelet, hogy a sérelmét megtorolja.

A másik férfi ekkor védekezésként a nadrágszíját vette le, azonban az elsőrendű vádlott a fejszenyéllel előbb vállon, majd kis-közepes erővel fejen ütötte. A fejen ért ütés következtében a másodrendű vádlott összeesett, miközben az elsőrendű vádlottat egy szemtanú lefogta.

A fejszenyéllel mért ütés a fejtetőn kb. 3 centiméteres felületi sérülést okozott. Az ütés a támadott testtájék és az erőbehatás figyelembevételével a bántalmazás módja és eszköze az elszenvedettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés, koponyacsont-törés okozására is alkalmasnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű vádlottakkal szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el, ennek során büntetővégzésben elsőrendű vádlottat halmazati büntetésként végrehajtásában

felfüggesztett szabadságvesztésre, míg másodrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában