törvényszék

2018.05.17. 08:06

Folytatódik a két hajléktalan meggyilkolását bevalló tatabányai kamasz tárgyalása

Csütörtökön reggel folytatódik a Tatabányai Törvényszéken annak a fiúnak a tárgyalása, aki a vád és saját bevallása szerint is kegyetlenül agyonvert két hajléktalant 2017 áprilisában a megyeszékhelyen.

Sz. A.

A jelenleg 17 éves tatabányai fiatal a vád (és saját bevallása szerint) két hajléktalant gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel 2017 áprilisában Tatabányán. Egyiküket a Győri úti buszmegállóban, másikukat a Reguly Antal téren támadta meg. Még aznap elkapták, és azóta előzetes letartóztatásban van. Korábbi információink szerint legfeljebb 10 évet kaphat, de az ügyvédje szerint 15 év a maximum, mert nem csak az emberöléssel, hanem kifosztással is vádolják. Március elsején, tanúk meghallgatásával kezdődött el a fiú tárgyalása.

11:30 Folytatódik a tárgyalás a korábban hiányzó kamerafelvételekkel

Ezek a felvételek a Győri úti buszmegálló és a vasútállomás környékén lettek rögzítve, egy sötét ruhás alakot lehet kivenni, ahogy például a buszmegállóhoz megy. Rövid szünet után jönnek a perbeszédek.

9:49 Folytatódik a tárgyalás, a helyszíni szemlék ismertetésével

A bíró felolvassa a helyszíni szemléken rögzítetteket, teljes részletességgel kitérve az elhunytak sérüléseire, amelyek alátámasztják, milyen a brutális támadások miatt milyen súlyos sérüléseket szenvedett a két hajléktalan. Az idegenkezűséget azonnal megállapították. A buszmegállóban az első szakértői vélemény szerint hajnali négy és hatra között hunyhatott el a férfi.

A különböző szakértői vélemények között a gyanúsított fiatal életkörülményeire, családi viszonyaira is kitértek, ahogy arra is, hogy milyen hévvel vállalta magára a gyilkosságokat, meg sem próbált kibúvót keresni.


Korábban erről írtunk

8:00

A fiút ebben a pillanatban vezették be a tárgyalóterembe. Védői indítványra a térfigyelő kamerafelvételeket is megtekintik ma.

A márciusi tárgyaláson egy rossz családi környezetből érkező fiú sorsa bontakozott ki a tanúvallomások alapján a teremben, ahonnan a Kemma.hu folyamatosan tudósított. M. Apolló akkor nem akart vallomást tenni.

Jelenleg a helyszíni kihallgatások jegyzőkönyvéből idéz a bíró. A Kemma is ott volt, amikor a Reguly Antal téren a fiú a rendőröknek beszélt arról, hogy mi történt.

A buszmegállóbeli gyilkosság kapcsán M. Apolló a helyszíni kihallgatáskor azt mondta, hogy többek között gyomorszájon ütötte a hajléktalant, akibe többször bele is rúgott, és megpróbált segítséget hívni hozzá, de nem volt a hajléktalannál telefon, és az övé nem működött. Azt mondta, hogy a pulzusát is megnézte a férfi nyakán, majd elindult hazafele.

A Reguly Antal téren arról beszélt a helyszíni kihallgatáson a fiú, hogy először ismerőseivel találkozott össze a téren, és amikor ők elindultak haza, akkor ment oda a presszó teraszán látott hajléktalanhoz. Arra kérte a férfit, hogy távozzon, aztán erőteljesebben elkezdte eltessékelni onnan. A fiú azt mondta, hogy csúnyán beszélt, de aztán pontosított, hogy ő beszélt inkább csúnyán, nem a hajléktalan, akin alkoholszagot érzett. Apolló azt mondta, akkor ütötte meg, amikor a férfi lapockán ütötte őt, aztán verekedés alakult ki közöttük, amíg a hajléktalan össze nem esett. Azt mondta, 30 percig sem tartott a verekedés. Azt is elmondta akkor, hogy a hajléktalan cipője megtetszett neki, ezért vette el, és az egyik a férfi lábán volt, a másik a zacskónál (vagyis az egyik leeshetett a lábáról). Itt már nem akart mentőt hívni, úgy vélte, ez a hajléktalan jobb állapotban volt, mint a buszmegállóban megtámadott.

A kamerafelvételek visszanézése (jobbra az őrök között M. Apolló)
Fotós: Szűr Annamária/24 Óra

 

A Reguly Antal téri, és a buszvégállomásnál rögzített kamerafelvételek megtekintése után a védő jelezte, hogy van még olyan felvétel, amelyet meg kellene nézni, de ez jelenleg nem áll a bíróság rendelkezésére, ezért amíg nem szerzik be, szünetet rendeltek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában