gyomorforgató

2018.05.03. 13:51

Erőszak a gyerektáborban: döntött a bíróság

Elfajult a „felelsz vagy mersz” játék a gyerektáborban: a gyerekeket szexuális tevékenységre utasította a kamasz segítő. A bíróság ma döntött a sorsáról.

Kemma.hu

Két rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletében közvetetten tettesként egy év 10 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság V. I.-t, aki visszaélt azzal, hogy egyedül maradt a táborozó gyerekekkel, és szex imitálásra szólította fel kettejüket. A döntés értelmében a fiatalkorú, vagyis 14-18 év közötti fiút 3 év próbaidőre felfüggesztette, amely időre pártfogó felügyeletet rendeltek el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, V. I-t tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt állították bíróság elé azért, ami 2016 októberében történt egy megyei gyerektáborban. Itt 14 évesnél fiatalabb gyerekek vettek részt, köztük két igencsak kicsi: egy 7 és egy 11 éves. A kétnapos tábor második második estéjén –felnőtt felügyelet nélkül maradt a csapat, és V. I. vezetésével „felelsz vagy mersz” játékot játszottak.

Ha valaki nem akart válaszolni, zálogot kellett adni: a ruháikat. A gyerekek így is tettek, így meztelenül vagy csupán alsónadrágban tartózkodtak a szobában. Amikor a játékban az egyik kisgyerekre került sor, V. I.

„szexuális tevékenység végzésére szólította fel az egyik jelenlévő 12. életévét be nem töltött fiúval. A kérésnek kk. ** sértett részben eleget tett, melynek a szobában lévő gyermekek is tanúi voltak.” – állt a vádiratban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában