statisztika

2018.01.08. 17:32

Nyugalmas az élet Komárom Esztergom megyében az ORFK szerint

Komárom-Esztergom megye az ország legbékésebbjei közé tartozik, derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság 2017-es bűnügyi statisztikáiból.

Feladta magát a rendőrségen az életveszélyes sérüléseket okozó oroszlányi férfi

Forrás: police.hu

Mi, Komárom-Esztergom megyeiek meglehetősen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen az ország egyik nyugodtnak mondható régiójában élünk. Ezt az ORFK adatai is alátámasztják.

Szűkebb hazánkban 3000 bűncselekményt regisztráltak a hatóságok 2017-ben, ezzel Veszprémmel, Vassal és Zalával együtt a legbékésebb megyék közé tartozunk. A hatvan év feletti korosztályt leggyakrabban ittas vezetés, közúti baleset és a természet károsítása miatt állították elő.

Mint a 24.hu is írja, a listát vezető Pest 2017-ben 19 ezer bűnesettel „büszkélkedhetett”, de a második helyezett Borsod-Abaúj-Zemplén megye sem állt meg 13 ezer alatt. A pestiek a statisztikák szerint gyakran vezetnek ittasan, de kábítószer-birtoklás és lopás miatt is sokan kerülnek rendőrkézre. Borsodban az ittas vezetés, a csalás és az okirat-hamisítás a „legnépszerűbb” törvényszegés, de lőfegyverrel való visszaélés miatt is több mint 5 ezer bejelentés érkezett a hatóságokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában