Mennyi az annyi?

2023.12.08. 18:16

TOP 10-esek: nem kevés havat hozott a Mikulás Kisbérre és Tardosra

Csaknem a 20 centimétert is meghaladta csütörtökön a hóvastagság vármegyénkben.

Kemma.hu

Tardos és Süttő között le is kellett zárni az utat a havazás miatt

Forrás: Tardos község/Facebook

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos közösségi oldalán közölte hóvastagsági adatokat. Mint írják, továbbra is érdemes észben tartani, hogy főként a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén előfordulhatnak. Vármegyénkben két kiugró adat is született, Tardoson 18 centiméter, Kisbéren pedig 16 centiméter volt a hóvastagság. A bejegyzéshez készített infografika szerint ez az adat a Kékestetőn 24 centiméter volt.

A szerda este kezdődött intenzív havazás miatt csütörtök késő délelőttig közel 80 káresethez vonultak a tűzoltók. A vármegye minden hivatásos tűzoltó egysége, Tatabánya, Komárom, Esztergom, Nyergesújfalu, Bajna és Kisbér hivatásos lánglovagjai, Oroszlány és Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói dolgoztak az eseteken. Az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai is szép számmal kivették a részüket az utak megtisztításából, a letört faágak, fák eltávolításából.

Tűzoltói beavatkozások voltak a Bakonyalján is, Vérteskethelynél, Bársonyosnál és Bakonyszombathelynél.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!