Időjárás

2023.12.24. 04:00

Íme szenteste napjának időjárása: esernyőkkel kell elindulnunk a családlátogatásra

Akár 9 fok körül is alakulhat a maximális hőmérséklet.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint borongós, erősen felhős, vagy borult időnk lesz. Szórványosan fordul elő szitálás, kisebb eső. A nyugati, délnyugati szél erős lesz. +9 fok körüli maximumok lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szenteste napjának hajnalában túlnyomóan borult idő várható, inkább csak átmenetileg szakadozhat, északkeleten csökkenhet is a felhőzet. A csapadék intenzitása és kiterjedése csökken, ezzel együtt a halmazállapot-váltás határa kelet, északkelet felé tolódik, síkvidéken már egyre inkább eső várható, a hegyekben, illetve északkeleten tarthat ki legtovább a havazás. A délnyugat, nyugat felől érkező enyhülés hatására a kialakuló hóréteg egyre nagyobb területen olvadásnak indul. A nyugati, északnyugati szelet több helyen kísérik erős, főként a Kisalföldön és a Bakonyban viharos lökések. Hajnalban átmenetileg veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!