Veszélyes időjárás

2023.11.30. 20:29

Másodfokú riasztást adtak ki ónos eső miatt egész Komárom-Esztergom vármegyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt adott ki másodfokú, azaz narancs riasztást a vármegye területére. Több órán át eshet

Kemma.hu

Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Komárom-Esztergom vármegye területére ónos eső veszélye miatt. Az érintett területen tartós, több órás ónos eső várható. A csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t is. 

Országszerte csapadékos az idő, szinte mindenütt esik az eső. Az Útinform tájékoztatása szerint a látási viszonyok szinte mindenütt jók, csak Tatabánya környékén nehezítik ködfoltok a közlekedést.

Mindenütt szélcsend van, a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata országszerte vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves, az Északi-középhegységben havas, latyakos. A hőmérséklet -3 és +5 C fok között változik.

Az Útinform oldalán az útállapotról szóló és időjárás-jelentések, előrejelzések adatai naponta többször frissülnek. A Magyar Közút információi pedig folttérképen is megtekinthetők.

Mint arról korábban beszámoltunk, délután már kiadták az elsőfokú riasztást, amit később visszavontak, Estére azonban a folyamatos esőzés és a csökkenő hőmérséklet súlyosbította a helyzetet vármegyénkben, emiatt adták ki a narancs riasztást. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről a riasztást, vagy módosítja annak szintjét, arról újabb közleményben számolunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!