Időjárás

2023.11.30. 15:09

Visszavonták a riasztást: egyelőre nincs ónos eső Komárom-Esztergom vármegyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban Ónos eső veszélye miatt kiadott riasztást Komárom-Esztergom vármegye területén.

Kemma.hu

Mint azt korábban megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban a figyelmeztetés után kiadta az első fokú riasztást is az ónos eső miatt vármegyénk területére. Ezt a riasztást vonták most vissza, mivel, mint írták, jelenleg nincsen Ónos eső esemény Komárom-Esztergom vármegye területén.

Az időjárási viszontagságok miatt egyébként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdától csütörtök reggelig országosan közel 5000 tonna útszóró sót és mintegy 300 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttatott ki a kezelésébe tartozó utakra, főleg megelőző síkosságmentesítés céljából. Mint írták, az ónos esővel és intenzív havazással érintett területeken a legmagasabb készültségi fokozatban, teljes humán erőforrással és gépi állománnyal az utakon dolgoznak.

A folyamatos és ütemezett munkavégzés mellett, főleg az ónos esővel érintett területeken időszakosan lehetnek téliesebb útviszonyok. A személyautósoktól azt kérik a szakemberek, hogy hogy csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített, téli gumival felszerelt járművekkel induljanak el, és csak akkor, ha halaszthatatlan dolguk van. A teherautóval, vagyis a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművekkel közlekedőket pedig időszakosan meg is állíthatják, korlátozhatják a továbbhaladásban.

Érdemes figyelni a www.utinform.hu oldalt, ahol nemcsak az aktuális út- és látási viszonyokról, hanem az időjárási helyzet miatt bevezetett belföldi és határátkelőkön érvényben lévő korlátozásokról is pontos tájékoztatást kaphatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!