Időjárás

2023.10.08. 08:52

A tomboló szél miatt már a riasztást is kiadták a megyénkre

Az átvonuló hidegfrontot erős széllökések kísérik térségünkben, így a meteorológia kiadta a riasztást is.

Kemma.hu

Tomboló széllel szárul a hét térségünkben, délutánra a hómérséklet is visszaesik több fokkal. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már nem csak a citromsárga figyelmeztetést adta ki a viharos széllökések miatt, ahogy arról már korábban beszámoltunk, hanem Komárom-Esztergom vármegyére már az elsőfokú riasztást is érvénybe léptette. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint vasárnap egy markáns hidegfront éri el hazánkat, mely a délelőtti órákban át is vonul az országon. A front előterében a nyugati, északnyugati szél már vasárnap reggel nagy területen megerősödik. Kiemelten délelőtt a front környezetében a hirtelen északias irányba forduló szelet már többfelé kísérhetik viharos (ált. 60-80 km/h), néhol ennél erősebb (>80 km/h) lökések is. A front mögött a délutáni órákra veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések az esti órákig még előfordulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!